Want your
own Fotopage?








 
Lynn's FotoPage

By: Lynn Haniff

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Wednesday, 27-Aug-2008 04:08 Email | Share | Bookmark
Kedip mata kanan..berita buruk rupanya

1/2 jam pertama
Me n Kak Na
Me, Hubby n Hazwan
Poa
Hazwan n Auntie Farah
Ada macam Nubhan tak
Last 2 weeks mata kanan aku asyik berkedip-kedip...dekat 2 minggu dia constant berkedip..orang cakap kalau berkedip belah kanan nak dengar berita baik-baik n tgok benda-benda yg baik so puas la aku menunggu apa la berita or benda yang baik bakal aku dengar n tgok. Hampir everyday aku tanya hubby aku apa yek berita gembira nih...berhari-hari aku menunggu sbb nya kerdipan ni mmg hampir 2 minggu....tup..tup.... pada 20.08.2008 (Rabu) kul 1.00 pm aku dapat call dari adik aku (Ema) sambil nangis2 yang dia sekarang kat wad emergency di HUSM Kubang Kerian coz my beloved father dapat stroke this morning around 9.00 to 10.00 am. Aku tanpa fikir panjang call HOD aku Dr. Az**n yang aku nak balik kampung coz ayah aku got stroke.....On that day my hubby balik Pekan coz nak tgok Haikal sbb dia stay kat sana since cuti skolah. So aku terus call my hubby pick up Haikal. Since that day hubby aku pakai kete ke Pekan so aku suh adik aku (Poa.. dia memang duk ngan aku nih ) pick up aku kat office n aku balik kemas baju-baju....around kul 3.00 pm baru la kitorang bertolak. Nak dijadikan cerita Haikal lak buat hal hari tu mungkin badan dia x berapa sihat kot dekat 4 kali dia bantai muntah..so kitorang asyik kena berhenti n kul 10.30 pm baru sampai. Pas hubby aku rileks jap baru kitorg decide g hospital around 11.30 pm, anak2 aku tinggal jap ngan kakak aku yang datang dari Terengganu....Bila kat hospital kitorang mintak ngan pak guard utk masuk gak sbb kitorg dari jauh..ni baru sampai..so dia bagi la.......Aku pun bergegas ke wad ayah aku 1 Selatan....mmmm so sedih coz tgok dia terbaring je.. ayah aku terkena sebelah kanan badan....cakap pun tak boleh so dia hanya mampu memandangku dan tersenyum. Aduh luluhnya hati seorang anak melihat keadaan ayah sedemikian rupa...lantas air mataku tidak mampu bertahan lagi....

Itu la kisah sedihku dek kerdipan mata kanan..mungkin ini kebetulan..tp sejak kejadian itu mata tidak lg berkedip......Malam sebelum kejadian ini... kami sempat menghadiri majlis 1st anniversary Censerv Sdn. Bhd. dekat MS Garden Kuantan...setakat ini staff diorang dah hampir 20 orang..aktiviti malam tu biasa2 saja....makan semestinya agenda utama...kat sini makanan dia best..pastu ada cabutan bertuah....semua staff dapat tp tengok la tuah masing2 either dpt hadiah ok or not.


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2008.

ns4007038.ip-198-27-81.net